Menu Close

Švietimo pagalbos specialistų gerosios patirties sklaida

Balandžio 13 d. gimnazijoje vyko švietimo pagalbos specialistų organizuojama metodinė – praktinė konferencija „Švietimo pagalbos specialistų gerosios patirties sklaida“. Konferencijos metu gimnazijos pedagogams buvo pristatomi švietimo pagalbos specialistų veikloje taikomi darbo metodai ir būdai, laukiami darbo metodų rezultatai ir tikėtini mokinio pasiekimai individualių konsultacijų metu.

Pasveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Jonas Kietavičius, kuris pasidžiaugė, kad gimnazijoje mokinių atostogų metu pedagogai organizuoja konferencijas, kuriose bendrauja, bendradarbiauja bei dalinasi patirtimi.  Direktorius išreiškė norą, kad tokie renginiai taptų tradicija.

Po pasveikinimo žodžio ugdymo skyriaus vedėja Edita Zaksienė pristatė dienotvarkę bei skaitė pranešimą aktualia tema „Smurtas prieš vaikus. Kaip jį atpažinti?“. Ugdymo skyriaus vedėja kvietė nelikti abejingais ir reaguoti net ir į mažiausius neigiamus dalykus. Gimnazijos specialioji pedagogė – logopedė Ieva Jakonienė, atsižvelgdama į mokinių specialiuosius ugdymosi poreikius, pristatė pedagogams galimus pagalbos būdus pamokose „Pagalbos būdai SUP turinčiam vaikui pagal sutrikimus“. Tai labai aktuali ir daug klausimų kelianti tema mokytojams, dirbantiems klasėse, kuriose yra vaikų su pritaikytomis programomis. Todėl klausant pranešimo pedagogams kilo daug klausimų. Socialinė pedagogė N. Jastrebova pristatė pedagogams galimus mokinių netinkamo elgesio valdymo metodus pranešime „Vaiko netinkamo elgesio korekcija“. Savo pranešimą Natalja Jastrebova pradėjo praktine užduotimi, taip leisdama mokytojom susipažinti su vienu iš savo darbo metodų. Lietuvos Edukologijos universiteto doc. dr. J. Kudinovienė kalbėjo tema „Profesinės veiklos tyrimas: realizavimo praktika ir lūkesčiai“. Paklausius teorinės dalies, toliau darbas vyko grupėse, kur buvo siekiama išgryninti mokytojams svarbias ir aktualias profesinio tobulinimosi sritis.

Kavos pertaukos metu pedagogai turėjo galimybę neskubėdami pabendrauti, pasidalinti informacija, aptarti bendrus planuojamus darbus. Po pertraukos mokytojoms buvo pasiūlyta praktinė užduotis ‚,Aš tavo akimis“, kurios metu mokytojos turėjo ant baliono nupiešti savo koleges veidą ir apbūdinti vienu žodžiu, kuris taikliai atspindėtų kolegės būdą.

Baigiamojoje dalyje ugdymo skyriaus vedėja Edita Zaksienė padėkojo visiems dalyvavusiems bei parodė filmuką, kuriuo kvietė mokytojus pamąstyti apie visus mokinius bei apie kiekvieną atskirai.

Gimnazijos informacija

20170413_13145120170413_10410420170413_124534

Skip to content