Menu Close

Projektas ,,Šiaurės šalių literatūros savaitė“

Lapkričio 15-19 dienomis mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo Tarptautiniame skaitymo skatinimo projekte ,,Šiaurės šalių literatūros savaitė“. Pagrindinė savaitės idėja yra labai paprasta – visiems kartu susirinkus skaityti knygą prie žvakių šviesos. Šių metų tema – „Svajonės ir ilgesys“, skaitymams pasiūlyta Karin Erlandsson knygos ,,Perlų ieškotoja“ ištrauka. Projekto dalyvius jungia skaitomas tekstas, kiekviena šalis skaito tą patį tekstą tik savo kalba. Pirmadienis – skaitymų diena. Visą dieną bibliotekoje šurmuliavo mokiniai, viena klasė keitė kitą. Skaitėme ir kalbėjomės apie svajones, knygas ir skaitymą.

Prie šio skaitymo projekto aktyviai prisijungė mūsų gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos su savo mokiniais, klasių vadovai ir geografijos mokytoja, kuri nustebino mokinius integruodama geografiją ir literatūrą. Iš viso projekte dalyvavo apie 200 mokinių, 8 mokytojai.

Visą lapkričio mėnesį skaitykloje Jūsų laukia 5a klasės mokinių: Ievos, Dominykos ir Godos, paruošta knygų apie Šiaurės šalis paroda.

Ačiū visiems, būkite ir toliau aktyvūs, žingeidūs bei skaitykite knygas.

Bibliotekininkės Irena Malachova, Laima Lukšienė

Skip to content